De wetenschap achter een goede nachtrust

De wetenschap achter een goede nachtrust

Over slaap valt niet te onderhandelen in het leven. Elk dier op aarde heeft het nodig. Een goede nachtrust is de hoeksteen waarop we onze dag baseren. Het is essentieel voor elk proces in ons lichaam en heeft een directe invloed op zowel ons fysieke als mentale vermogen de volgende dag.

Dus, als je dit in overweging neemt, waarom verwaarlozen zo velen van ons het? Tegenwoordig wordt 8 uur slaap van goede kwaliteit gezien als een zeldzame luxe in plaats van een haalbaar doel elke nacht.

Zelfs voor die enkelen van ons die kunnen opscheppen dat ze regelmatig de 8-uursgrens bereiken, is de tijd besteed aan slapen een te eenvoudige maatstaf om je slaap te meten. Wat net zo belangrijk is, is de kwaliteit van de slaap die u krijgt en hoe regelmatig uw slaapschema is.

Als u bijvoorbeeld alcohol heeft gedronken, kunt u merken dat u sneller in slaap valt, maar uw vermogen om een ​​snelle oogbeweging (REM)-slaap te bereiken, is drastisch verminderd, zodat u de volgende dag nog steeds moe wakker wordt, zelfs als u 8 uur slaap hebt gehad. .

Als het gaat om het hebben van een regelmatig slaapschema, is goed gedocumenteerd hoe ploegenarbeiders met voortdurend verstoorde slaappatronen een hoger risico lopen op het ontwikkelen van ziekten zoals kanker.

Laten we dus eerst eens kijken naar enkele van de grootste obstakels waarmee we worden geconfronteerd als het op slapen aankomt.

Spanning.

Dit is een grote. Stress beïnvloedt elk deel van je leven, en slaap is geen uitzondering. En het gaat veel verder dan die stressvolle gedachten die je wakker houden terwijl je naar het plafond staart. Stress beïnvloedt je vermogen om je lichaam en geest echt te ontspannen en in een diepe slaap weg te zinken. Als u gestrest bent, zult u vaak merken dat u 's nachts meerdere keren wakker wordt.

Laat eten.

Voor de meesten van ons is het avondeten onze grootste maaltijd van de dag en het gebeurt meestal tussen 7 en 9. Dit is zo ongeveer de slechtste eetroutine die je zou kunnen hebben als het om je slaap gaat.

We eten voedsel om ons energie te geven. Als je vol zit met je grootste maaltijd van de dag en een paar uur later naar bed gaat, heb je je lichaam deze enorme energiebron gegeven om af te breken en door je systeem te pompen, en vervolgens geprobeerd te slapen. Niet makkelijk.

Je kunt veel beter een grote lunch nuttigen, die energie door de dag verbranden en dan een kleinere maaltijd nuttigen, zodat je niet met een maag vol eten naar bed gaat.

Cafeïne.
Nogmaals, een vrij voor de hand liggende. De belangrijkste functie van koffie is om mensen wakker te houden. Het is zeker iets dat je vlak voor het slapengaan moet vermijden. In het ideale geval is het iets dat je helemaal moet vermijden, maar op zijn minst alle inname na de lunch moet schrappen.


Televisie en telefoons.

Het blauwe licht dat door je telefoon en tv-scherm wordt uitgestraald, remt de productie van melatonine, het hormoon dat je slaap-waakcyclus regelt. Dit maakt het moeilijker om die nacht in slaap te vallen en de volgende dag wakker te worden.

Je zou niet echt met je telefoon naast je moeten slapen. Probeer het aan de andere kant van de kamer of nog beter, buiten je kamer te laten. Maak je geen zorgen, je hoort 's ochtends nog steeds je wekker.

Nu we een aantal van de belangrijkste oorzaken van slecht slapen hebben vastgesteld, gaan we eens kijken hoe een gebrek aan slaap uw lichaam precies beïnvloedt.

Je wordt ziek.

Als u niet genoeg slaap krijgt, kan dit van invloed zijn op het vermogen van uw lichaam om ziekte en infectie te bestrijden. Voor alles, van verkoudheid tot herstellen van een operatie, zijn rust en slaap van vitaal belang om uw lichaam in staat te stellen ziekte te bestrijden en te genezen.

Moeite met helder denken en concentreren.

Niet genoeg slaap krijgen is schadelijk voor je cognitieve vermogens. Dingen als geheugen, concentratie, besluitvorming, redeneren en problemen oplossen gaan allemaal snel achteruit als je niet goed geslapen hebt.

Verhoogd risico op kanker.

Het is bewezen dat een verkorte slaap of een onregelmatig slaapschema het risico op het krijgen van kanker verhoogt. Helaas betekent dit dat ploegenarbeiders zoals verpleegkundigen het meest worden getroffen.

Verhoogd diabetesrisico.

Als u niet genoeg slaap krijgt (en in feite te veel slaap krijgt), veroorzaakt dat grote schade aan de insulinespiegels in uw lichaam, waardoor u veel vatbaarder wordt voor het ontwikkelen van diabetes bij volwassenen.

Je wordt ongevalsgevoelig.

Je hebt 3 keer meer kans om een ​​auto-ongeluk te krijgen als je minder dan 6 uur slaapt. Dat cijfer alleen al zou sterk genoeg moeten zijn om je slaapschema op punt te krijgen.

Je uiterlijk lijdt.
Het spreekt voor zich dat iedereen er veel beter uitziet na een goede nachtrust. Gebrek aan slaap kan resulteren in een slechte huid, wallen onder je ogen en je er in het algemeen onwel uit laten zien. Dit is misschien niet de meest ernstige bijwerking ter wereld, maar toch iets dat gemakkelijk kan worden vermeden met een goede 7 of 8 uur.

Gelukkig is niet alles verloren. Er zijn enkele eenvoudige manieren om je slaap te verbeteren en elke nacht die 7 tot 8 uur te halen.

Drink BrightSleep voor het slapengaan.

BrightSleep is een krachtige wetenschappelijke formule die natuurlijke vitamines en mineralen gebruikt om lichaam en geest te kalmeren, en is de perfecte remedie voor een rustige en herstellende slaap. Drink gewoon op en voel de effecten in 20 minuten of minder.

Sport

Het brengen van wat fysieke activiteit in je dag is een geweldige manier om de slaap te verbeteren. Hoe meer activiteit je overdag doormaakt, hoe vermoeider je lichaam en geest zullen zijn als je die avond in bed kruipt, en hoe sneller je in slaap valt. Logisch, nietwaar?

Niet dutten.

Slapen is een grote no-no. Simpel gezegd, je neemt in feite een deel van de vermoeidheid die je nodig hebt om die nacht in slaap te vallen en gebruikt het gedurende de dag op. Ook resulteren dutjes er zelden in dat je in REM komt, wat de diepe slaaptoestand is die nodig is om je lichaam op te laden.

Houd je aan een schema.

Idealiter zou je elke avond rond dezelfde tijd naar bed moeten gaan en elke ochtend rond dezelfde tijd wakker moeten worden. Ons lichaam houdt van routine, dus hoe regelmatiger je slaapschema is, hoe makkelijker je het zult vinden om in slaap te vallen.

Heb een bedtijdroutine.

Bedtijdroutines zijn niet alleen voor kinderen. Het is aangetoond dat zelfs bij volwassenen een bedtijdroutine de slaap verbetert. Het hoeft niets te ingewikkeld te zijn. In wezen is het gewoon een routine die je kalmeert en je lichaam en geest ontspant. Dit kan zijn lezen, mediteren, luisteren naar ontspannende muziek, crèmes of lotions aanbrengen, wat maar bij je past. Eigenlijk een niet-belastende activiteit die je kalmeert en je lichaam laat weten dat je klaar bent om naar bed te gaan.

Dus daar heb je het. Hopelijk heb je nu een idee van het belang van een goede nachtrust en hoe je die kunt krijgen. Voor degenen onder u die op zoek zijn naar een echt herstellende slaap, is BrightSleep een geweldige manier om uw lichaam en geest te kalmeren en te ontspannen, zodat u verzekerd bent van een goede nachtrust. Bekijk het en zie het zelf.

Terug naar blog