Dingen die je zou kunnen doen in plaats van een kater te hebben...

Dingen die je zou kunnen doen in plaats van een kater te hebben...

Stel je eens voor hoeveel productiever je leven zou kunnen zijn zonder katers. Al zo lang worden ze door de meesten gezien als een noodzakelijk kwaad in het streven naar een leuke tijd, maar het hoeft niet zo te zijn.

Talloze zondagen waarop je vanaf de bank afhaalmaaltijden bestelt terwijl de gordijnen nog dicht zijn, werkdagen die je met hoofdpijn naar je scherm staart, en elke minuut die een eeuwigheid duurt om voorbij te gaan.

Niet alleen zullen je weekends beter worden, maar je zult ook beseffen dat je geen slaaf hoeft te zijn van het werkweekrooster. U kunt op donderdag, woensdag of zelfs dinsdag of maandag weggaan en de volgende dag nog stralend en klaar om aan het werk te gaan.

Hier is een lijst van dingen die je eindelijk kunt doen nu katers tot het verleden behoren:

Beleef een plezierige zondagmorgen.

Zondagochtenden zonder kater zijn echt zalig. Je favoriete chill playlist aan terwijl je daar zit in je losjes geknoopte kamerjas, 2 rijkelijk beboterde sneetjes toast en een kop koffie op tafel. Een goed boek in de hand terwijl de ochtendzon door het open raam door de kamer danst. De hemel.

Op een doordeweekse avond naar een optreden gaan en er echt van genieten.

Ga op woensdagavond naar een band die je leuk vindt, drink een paar drankjes met je vrienden en wie weet, misschien blijf je wel tot na middernacht!

Bezoek je moeder

Stel je de blijdschap op haar gezicht voor als je op een zondagmiddag een kopje thee komt drinken, fris en helder, klaar om alles te horen over de nieuwe aanbouw van de buren. Ze zal haar ogen niet geloven. En weet je wat, je zult zo blij zijn dat je het gedaan hebt.

Oefening

Deze is vrij duidelijk. Weekends hoeven niet compleet afgeschreven te zijn. Lichaamsbeweging zorgt voor een afgifte van dopamine en serotonine in het lichaam en is een geweldige manier om je mentale gezondheid op peil te houden. 

Doe het beter op het werk

Een kater heeft ernstige gevolgen voor je prestaties op het werk. Stel je eens voor wat voor werknemer je zou kunnen zijn als je niet elke maandag in de ruimte zat te staren na een zwaar weekend en elke vrijdag aan het bijkomen was van de donderdagborrel. Begin met daadwerkelijk een productieve en effectieve werknemer te worden.

Doe iets in de natuur

Maandag tot vrijdag ben je op kantoor of WFH, en in het weekend ben je ofwel in bars of aan het bijkomen van het in bars zijn. Het wordt tijd dat je meer tijd in de natuur doorbrengt. Zonder kater kun je op zondag weer naar buiten, de frisse lucht inademen, de wind in je haren voelen en de zon op je rug. Maak een lange wandeling of fiets, ga naar het strand, ga picknicken in het park. Dat brengt die natuurlijke endorfine op gang.

Zoek een nieuwe hobby

Minder tijd om te herstellen van een kater betekent meer tijd om nieuwe hobby's en interesses te ontdekken. Heb je je ooit afgevraagd hoe sommige mensen zoveel leuke passies en hobby's hebben? Dat komt omdat ze niet de helft van hun leven besteden aan het bijkomen van tequila shots. Begin met schilderen, doe-het-zelf, yoga, bakken, leer een instrument, fotografie, een nieuwe sport, ga zeezwemmen. Er zijn eindeloos veel manieren om je tijd op aarde beter te benutten dan te blijven liggen wachten tot de hoofdpijn en het misselijke gevoel in je maag over zijn.

Ga daadwerkelijk aan de slag met je oude hobby's

Overal ter wereld liggen in kasten, laden en bergruimten ideeën verborgen die we ooit hadden, maar waar een kater een eind aan heeft gemaakt. Een gitaar die stof staat te verzamelen, een set verf die nog in de verpakking zit, gewichten die als deurstopper zijn gebruikt. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en die hobby's een kans te geven.

Stop met het invullen van Netflix

De meeste werkdagen bestaan uit 8 uur lang 'slecht beeld' op het werk en 5 uur lang 'goed beeld' thuis. Het leven is kort. Verspil het niet langer op de bank met het kijken naar waardeloze tv. Doe iets met je avonden. Ga uit en vermaak jezelf op doordeweekse avonden met de vrijheid dat je de volgende dag weer fris als een madeliefje op je werk verschijnt.

Kom je plannen om af te spreken na

Als volwassen mensen zou de communicatie met je vrienden verder moeten gaan dan elkaar memes sturen en dronken gesprekken voeren bij het roken van een sigaret. Spreek af om op zondag samen te eten, samen te sporten, naar een museum of galerie te gaan. Als je geen kater hebt, heb je de tijd om je te houden aan de plannen die je de avond ervoor hebt gemaakt.

Terug naar blog