Waarom kunt u zich niet meer concentreren?

Waarom kunt u zich niet meer concentreren?

Vindt u het steeds moeilijker om u te concentreren en te focussen? Wel, u bent niet de enige. Het is een groeiend probleem waar zowat iedereen mee te kampen heeft. En de belangrijkste reden daarvoor is precies wat u zou verwachten.

Smartphones

Eenvoudige taken die wij een paar jaar geleden rustig konden afwerken, zijn nu stop-start sessies geworden die de hele dag door kronkelen. De afleiding is te sterk.

Een dagdroom betekende vroeger dat uw gedachten even afdwaalden terwijl u uit het raam staarde, voordat u uzelf betrapte en uw aandacht terugbracht naar de taak die u te doen had. Geen kwaad geschiedde.

Tegenwoordig is elke onderbreking van concentratie of dagdroom voldoende en u hebt uw telefoon in uw hand, om de vakantiefoto's van uw vrienden te liken voordat u er erg in hebt. En zomaar, 10 minuten kostbare werktijd zijn verloren gegaan aan doem scrollen.

Er worden steeds meer studies uitgevoerd en ze komen allemaal tot dezelfde conclusies. Smartphones zijn onze aandachtsspanne aan het vernietigen. In een studie uit 2018 werd geschat dat de gemiddelde millennial ongeveer 150 keer per dag zijn telefoon oppakt, en men kan zich voorstellen dat dat cijfer in de jaren daarna alleen maar is gegroeid.

De macht en de aantrekkingskracht van de telefoon is zo sterk dat wij het vaak moeten dulden dat mensen hun telefoon tevoorschijn halen om midden in een gesprek even te kijken. Is er iets onbeleefder dan iemand die op zijn telefoon kijkt terwijl u midden in uw zin zit?

Er is wetenschap achter waarom telefoons aan de winnende hand zijn. De dopamineshot die wij krijgen van het controleren van de melding kan dit gedrag belonen en versterken, en zo komen wij vast te zitten in een cyclus van voortdurend controleren. De nieuwigheid en de anticipatie houden ons verslaafd aan het steeds maar weer oplichten van het scherm, voor het geval dat.

Het zijn niet alleen de voortdurende meldingen waar ze u te pakken krijgen. De aantrekkingskracht van het doelloos scrollen door de sociale media is een andere krachtige. Wanneer u zich een beetje moe voelt of zich verveelt bij een bepaalde taak, is het zo gemakkelijk om uw telefoon te pakken, de app te openen en weg te scrollen! Met elke haal van de duim krijgt u een nieuwe injectie kauwgom voor de hersenen.

Maar niet alles is verloren. Het is mogelijk om uw concentratie terug te winnen van onze boze smartphone-overheersers.

BrightFocus is een krachtige poederformule die u aan water toevoegt en opdrinkt om de concentratie te krijgen die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt. De formule bevat meer dan 30 actieve ingrediënten. Volledig natuurlijke vitaminen en mineralen die u een helderheid en een focus geven die u in staat stellen uw oogkleppen op te doen en sh*t done te krijgen.

De snelwerkende formule betekent dat u de effecten in 20 minuten of minder voelt, en het is krachtiger dan gewoon een kopje koffie drinken. Niet alleen is het krachtiger, maar het heeft niet dezelfde bijwerkingen als koffie, zoals uitdroging, hoofdpijn en diarree.

En dankzij de natuurlijke formule van BrightFocus kunt u zich veel beter concentreren, zonder de rusteloosheid en trillerigheid die vaak gepaard gaan met een kopje koffie.

Maar dit is niet zomaar een opgesprongen cafeïnepoeder. Deze formule is gebaseerd op jaren van onderzoek. Dit is een krachtig mengsel van natuurlijke vitaminen en mineralen, die elk speciaal gekozen zijn om u een specifiek voordeel te geven.

Hier zijn enkele voorbeelden:

IJzer

Speelt een vitale rol in de cognitieve werking van de hersenen (concentratie, problemen oplossen, redeneren) en zorgt voor een gezonde zuurstofstroom door het lichaam.

Niacine

Essentieel voor de werking van het zenuwstelsel, dat bijna alles wat het lichaam doet controleert, ook denken, leren en geheugen. 

Vitamine B6

Helpt een gezond psychologisch functioneren in stand te houden (gedragingen, emoties, sociale vaardigheden).

Vitamine B12

Vermindert vermoeidheid en moeheid en draagt bij tot een energieleverend metabolisme, wat betekent dat uw lichaam zijn energiebronnen efficiënt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam de oppepper krijgt die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt.

Terug naar blog